Ameland, het eiland

Ameland, het eiland

Ameland kaartAmeland is een fantastisch eiland om je vakantie of weekend of midweek door te brengen. Naast de natuur die prachtig is, zijn er ook enorm veel activiteiten die je op dit eiland kan doen. Het eiland Ameland heeft 4 plaatsen: Nes, Buren, Ballum en Hollum. In Nes kom je aan met de boot en is de ‘hoofdstad’ van het eiland. Hier vind je de meeste winkels. Verder is daar ook het gemeentehuis, bibliotheek, grote supermarkt en is daar ook het VVE gevestigd.

Hollum

Hollum is de plaats waar appartement 23 ligt. Zoals je op de kaart kan zien is dit vlakbij de vuurtoren. Ook is daar een groot wandelbos en kan je hier de eendenvijver vinden. Hollum zelf is een pistoresk plaatjes met gezellige winkels, een bakkerij, een molen, een drogisterij, een supermarkt en heerlijke restaurants. Elke plaats op Ameland heeft zijn eigen look en feel en zeker het bezoeken waard.

Vuurtoren ameland

Strandpaviljoens op Ameland

Elke plaats heeft ook zijn eigen strandtoegang en daarbij een strandpaviljoen. In Buren zit ’t Strandhuys met zijn bijzondere cirkel vorm. Het strandpaviljoen Ballum ligt aan het strand van Ballum wat zeer onderhevig is aan verandering door getij en stroming. In Nes ligt Sjoerd met een centrale ligging. In Hollum vind je The Sunset met zijn Ibiza gevoel aan de Noordzee. Zeker de moeite waard om ze allemaal eens te bezoeken.